perjantai 20. huhtikuuta 2012

Un giorno pazzo !

Eilisestä Milanoon saapumis päivästäni lyhyesti: Lentoni suomesta tänne meni mutkitta ja eilen illalla kämpille päästyäni olin yli yli yli väsynyt henkisesti(kaikki se jännitys ja italian "opiskelu" lentokoneessa sekä junalla seikkailu Milanon kentältä), kämpillä odotti onneksi kaksi mahtavaa kämppistä ja todella siisti/viihtyisä asunto. Mallikämpät yleensä ovat mitä ovat, kaukana luksuksesta, mutta onneksi sain yllätyä positiivisesti!

takki Carven, huivi Topshop, kengät Topshop, laukku Longchamp

Mutttta tähän päivään! Kuten otsikkoon jo hienosti google translatorin avulla kirjoitin, mikä hullu päivä !

Hullu ja kiireinen tapahtumarikas päivä, mutta hyvällä tavalla. Tuli heti aamusta hypättyä syvälle Milanon vilskeeseen, tapasin varmaan 30 uutta mahtavaa ihmistä, kartta jatkuvasti kädessä, jalat jatkuvasti liikkeessä, opin metron(wuhuu!), opin myös että nää osaa paremmin body languagea kun englantia, pääsin luonaalla keskustelemaan suomeksi erään italialaisen kanssa ja jo kolme ihmistä on pitäny mua Irlantilaisena..

Ehdin harmikseni napsimaan tosi vähän kuvia tältä päivältä ja vain kännykällä, kaiken huipuksi unohdin kotiin nokiani usb-piuhan niin fiksuna hehe keksin ottaa kännykällä ottamistani kuvista kameralla kuvat, tälläsiä taidekuvia siis luvassa nyt!



HUH ! Aamusta klo 8.30 suuntasin-kämppikseni onneksi seurana- kohti Porta Genovan metro-asemaa Milanon toimistolleni tapaamaan kyseisen toimistoni ihmiset. Tuntui hyvältä kun tunsin itseni heti lämpimästi tervettulleeksi kyseisen toimiston kuvioihin, hoideltiin paperitöitä ja sain kaiken Milanon meiningeissä tarvittavat to-do, not to-do & how to-do niksit. 

Ja tämän jälkeen tää päivä sitten räjähti, sain heti käteeni kartan, kuuden castingin listan ja toivotukset buona fortuna!

Ilman mitään käsitystä minne mennä ja miten mennä lähdin kartta kourassa kokeilemaan onneani, tai oikeastaan suuntavaistoani. Fiiliksiä: turhautumista, päänsisäistä kiroamista, kartan ja julkisenliikenteen manaamista.


Kaikki se häsäys plus surkea aamupala plus kahviton aamu ylläpiti jatkuvaa nälkää, kitkat sai toimia jonain aamupalan ja lounaan sekoituksena. Kädessä myös pahamaineinen casting-listani...


Samalla kun aurinko alkoi selättää aamusta jatkunutta sadetta löysin itseni tokan castingin jälkeen kahvilta(kahviaddiktina olin kokenut kovia kun sain tällöin vasta ekan kahvini eli klo 13.00 aikoihin) tapaamani kolmen ihanan mallikollegan seurasta. 





ps. Milanossa on ilmeisesti keksitty uusi lusikka-muoti...

Kaksi heistä olivat hyviä ystäviä eräiden pr-ihmisten -nämä siis järjestävät malleille ilmaisia lounaita,illallisia, juhlia ja muita tapahtumia- kanssa, joten cappuccinojen jälkeen suuntasimme hieman odottamaani hienompaan/tyylikkäämpään paikkaan myöhäiselle lounaalle, nimeltään fashion cafe http://wp.fashioncafe.it/?lang=en , nautin todella herkullisen kanasalaatin ja tuoretta focacciaa, kaikki ilmaiseksi, not bad for the first day I have to say.. ! 

olen suomalaisen ajatusmaailmani kanssa aina ollut todella skeptinen kyseistä pr-toimintaa kohtaan mutta nyt kun koin pienen palan sitä näen sen paljon positiivisemmassa valossa. Lounaalla oli pr-ihmisten ja meidän kolmen lisäksi muitakin malleja, naisia ja miehiä. Alun hämmennyksestä päästyäni vietin varmaan hauskimman lounaan ikinä. Eräs pr-miehistä oli viettänyt suomessa pitkiä aikoja seurusteltuaan suomalaisen naisen kanssa joten hänen kanssaan muodostui heti pitkät keskustelun aiheet, voin luvata että sain pitkästä aikaa niin hyvät naurut kun kuuntelin italialaisen vääntävän ihan tosissaan lauseita suomeksi, kuitenkin ihan järkeviä ja ymmärrettäviä hah.

Loppujen lopuksi kuudesta castingista ennätin tehdä neljä.. mutta annan -onneksi toimistoni myös- sen itselleni anteeksi sillä olihan vasta ensimmäinen päiväni täällä. Eniten fiilistelin viimeistä castingia mikä oli Italian cosmopolitaniin, peukut pystyyn !

Kaiken kiireen ja ravaamisen seurauksena opin miten käyttää metroa ja ratikkaa,myös monet paikat tulivat jo tutuiksi, joten väsymyksestä ja melkein rikki rytistyneestä kartasta huolimatta ekasta Milano-päivästä jäi todella positiivinen fiilis :)

Matkalla kotiin kävin paikallisessa k-kaupassa shoppailemassa tomaatti-pasta ainekset ja väsäilin itselleni kunnon voimien tankkaus aterian



Ihanaaaaa huomenna onneksi vapaapäivä, mun aivot tarvitsee tän kaiken tämänpäiväisen häsäilyn jälkeen pienen paussin,

buona notte mia cara !




6 kommenttia:

  1. Toivottavasti castingit meni hyvin :)

    Oon hirrveen kateellinen, että oot päässy sinne viettämään aikaa ( vaikka töitähän sä siellä teet, mutta silti ), heti kun avaa sun blogin tulee kauhee ikävä sinne toiseen kotiin.. :(

    Ja varmasti toi kommunikointikin siellä rupee sujumaan paremmin - käsienliikkeillä pääsee jo pitkälle..

    Bocca al lupo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkamoi!

      Nyt on ainakin vielä todella ihanat fiilikset Italian ilmapiiristä ja kaikesta täällä, mutta saa tosiaan nähdä mitä fiiliksiä ensviikon rankka casting-ravaus tuo tullessaan...
      ja tossa oon täysin samaa mieltä kanssasi että käsienliikkeillä saa yllättävän hyvin asiansa perille, ja se on omalta osaltaan hauskaa :):)

      ja dont worry kyl se kesä aurinkoineen ja fiiliksineen viel Suomeenki yltää!
      baci e abbracci! :)

      Poista
  2. Hey bunny!
    Jotenkin arvasin, että sun päivä oli tapahtumarikas.. ja nauroin sille, että 'hyvän' pakkailun jälkeen unohdit sen usb-piuhan :D Ne ei kuitenkaan varmaan maksa paljoo, joten kantsii varmaan ostaa sieltä (tapaat asiakaspalvelijana Luigi nro.1 ;))
    ps, laita sun skype mulle jonnekkin?
    <3J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heihouu rakas!
      ihanaa oli löytää sun kommentti täältä :):)

      ja joo huh enpä oo aikasemmin kokenu noin tapahtumarikasta päivää:D hoipertelin untamona pahemmin ku koskaan ympäri Milano cityy... ja joo kolme kertaa kävin matkalaukun läpi ja tein listaa yms mut aina jotain jää, täytyy tosiaan bongaa joku nokiashop täältä!
      hah tänään tapasin jo asiakaspalvelija luigi nro.1 ku kävin lataamassa sim-korttiin lisää rahaa, awwss se oli ihana, pelottaa ku alan pikkuhiljaa lämpee näille marioille ja luigeille...

      ja joooo pistän faceen sulle inboxiin mun skype-tiedot, carrramba en malta odottaa ku päästää skypettelee jeeee miss u <3 toivottavasti siellä kaikki hyvin ja kevät tekis kunnolla tuloaan !:):)

      Poista
  3. Aaw kuullostaapa ihanalta.. :) Hauska lukea tätä ja miettiä kuinka samalta kuullostaa ne mun ekat päivät tuolla kun vaihtiksena sillon olin. Mutta eikös oo yllättävän helppoa se enkun puhuminen kun se niiden vääntö on sellasta töks töks:D ja hei mulle kans skypeee!

    baci e abbracci <3

    VastaaPoista
  4. heyaah honey!
    ihanaa ku säki oot käyny kommentoimassa mulle!:):)

    Mä oon pari kertaa täällä jo ehtiny pohtiikki et kui hauskaa ku säki oot hengaillu samassa tilanteessa ja kuinka hyvin sopeuduit yms. :) ! ja joo todellaki tääl ei tarvii onneks kiinnittää huomiota kielioppiin ja ääntämiseen ku nää on yhtä töks töks ku mä mun suomalaisen aksentinkaa:D
    ja jee pistän sulle kans facebookin inboxiin skype-tietoi nii ei kaikenmaailman pedarit pääse hakkeroimaan mun skypee (; paljon pusuja ja haleja sinne <3!

    VastaaPoista