tiistai 12. helmikuuta 2013

Get to know Berlin better and better

Päivä ei olisi paremmin voinut alkaa kun avaamalla verhot ja aurinko+sininen taivas tervehtivät sua heti ensimmäisenä että guten morgen!


Mulla oli tänään day off joten vietin iiiihanan hitaaaaan ja nautinnollisen aamun.
Mun joka aamuiseen rutiiniin kuuluu suuri lasi kylmää vettä ja kahvi 90% tumman suklaan kera.


Kun kahvi oli alkanut virrata suonissa ja sain itseni myös henkisesti hereille, niin loihdin aamiaiseksi kaksi paahdettua pumpernickel-leipää avocadolla, kalkkunaleikkeellä ja kurkulla, fresh!




Farkkua ja kultaisia niittejä

Monet tuskastelevat usein sen kanssa että mitä pukea päälle farkkupaidan kanssa. Se on oikeasti hieman hankala vaatekappale yhdistää! Itse käytän tätä Tokiosta ostamaani farkkupaitaa usein mustien korkevyötäröisten shortsien kanssa, sidon paidan helmat edestä ja yhdistän hameen kanssa, tai käytän sitä tunikana alusmekon/pitkien toppien kanssa:)



Kun vaatteet oli saatu puettua päälle niin päätin että etsin spontaanisti googlesta jonkun turistikohteen täällä Berliinissä ja suuntaan sitten sinne...

Siinä jonkun aikaa skrollailin vaikka mitä turistisivuja, huomioni herätti kaunis Charlottenburgin palatsi. Palatsia ympäröi suuri puisto polkuineen missä ihmiset tapaavat tehdä pitkiä kävelylenkkejä.
Tämä kävi kuin nakutettu mun sightseeingin kohteeksi!





Pieni tietopaketti minkä opiskelin Charlottenburgin palatsista:

Palatsin rakennutti vuosien 1695-1699 välillä Brandeburgin vaaliruhtinas Friedrick III vaimolleen Sophie Charlottelle kesähuvilaksi. Friedrick kruunattiin ensimmäiseksi Preussin kuninkaaksi 1701, kuningas Friedrich I. Sophie Charlottesta tuli täten Preussin kuningatar. Palatsia laajennettiin kruunauksen jälkeen huomattavasti. 
Sophie Charlotte menehtyi vuonna 1705 ja kuningas Friedrich I nimesi palatsin täten Charlottenburg:ksi kunnioittaen vaimonsa muistoa. 
Linna vaurioittui monesti toisen maailmansodan aikana, sen korjaustyöt aloitettiin vuonna 1950.




Mä niin pystyin kuvittelemaan kuinka kaunis tää palatsin ympäristö puistoineen tulee olemaan kesällä...
Siellä pystyy kesäisin kuulemma viettämään piknikkejä ja muutenkin mennä ottamaan aurinkoa tai leikkimään vaikka koiran kanssa, ihan mahtava ajanvietto paikka kesällä:)







Kävelin pitkin puistoa melkein tunnin verran enkä siltikään nähnyt kaikkea siitä, täytyihän sitä nyt osa jättää kesäksikin;)


Palatsikierroksen jälkeen pysähdyin teelle erääseen söpöön pikku kahvilaan lämmittelemään itseni. Hetken istuskelun jälkeen mietin että mikä tässä kahvilan ilmapiirissä oli jotenkin outoa...
ja se oli se ettei siellä soinut musiikki taustalla..!
Jotenkin tollaseen ei tule normaalisti kiinnitettyä huomiota soiko kahviloissa yleensä musiikki vai ei, mutta tämä kahvila oli todella pieni ja meitä asiakkaita oli vain kaksi niin hiljasuus yhdessä teen ryystämisen kanssa kävivät yllättävän häiritseviksi:D
haha tai sitten olen vaan istunut liikaa mölyisissä Starbuckseissa dataamassa minkä takia kaikki OIKEAT kahvilat tuntuvat oudoilta...


Olin jo suuntaamassa kotiin kun maha alkoi huutamaan ruokaa, mutta täytyihän sitä päivä päättää pienellä shoppailukierroksella. Poikkesin kotimatkani varrella olevassa Humana:ssa mikä muistuttaa hieman meidän UFF:ia.


Odottelen kiltisi lämpimämpiä säitä ja sallin sitten itseni paremmin inspiroitua ostelemaan kaikkia ihania kesävaatteita mmmmm:):)
Mukaani tarttui kuitenkin eurolla turkoosi/vihreä vyö minkä pystyn kietomaan niin vyötärölle kun myös lantiolle. Mä tykkään tuoda asuihin väriä ja eloa tälläsillä pienillä yksityiskohdilla kun muuten mun tyyli tuppaa monesti olemaan enemmän hillityn väristä ja "less is more".


AH ja OH!
Dinneriksi taiteilin niin makuhermoja kun silmiäkin hemmottelevan superterveellisen parsakaali-mozzarella-tomaatti-granaattiomena-salaatin, oliiviöljyä ja balsamicoa vielä tujaus päälle njam!


Mahtavat makuyhdistelmät vaikka itse sanonkin, olkaa rohkeita ja yhdistelkää mitä mieli tekee! Uusi lemppari omissa kokkailuissani on granaattiomena:)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti