sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Flashback to the history lessons


Perjantaina kilisteltiin Josefinen kanssa kuluneelle mahtavalle viikolle sushin ja viinin merkeissä. Muisteltiin kesän milanomuistoja ja analysoitiin toisiamme kuinka ollaan molemmat muututtu ja kasvettu sitten viime näkemän:) 






ja niin se viini antoi energiaa juoruilulle ja nauramiselle... jatkettiin makeanhimon vietävinä viereiseen lempparikahvilaamme nauttimaan homemade kakut ja siellä sitten heiluttiinkin puoleenyöhön.





Lauantai aamu alkoi mulla inhottavasti kurkkukivulla.... mutta äh kipeenä oleminen riippuu asenteesta niin mitään sen enempää vointia voivottelemaan suunnattiin tyttöjen kanssa mun lemppari, viiden euron, "all u can eat" aamiaispaikkaan + free wifi, got to love that !

Vietettiin rauhallinen ruuan täyteinen aamu, ei voi muuta sanoa kun omnomnom. Se on jännä miten kaikissa buffet paikoissa vatsa tuntuu vaan niin pohjattomalta... ja AINA löytyy tilaa jälkkärille!


Fresh and delicious !


Päivän ohjelmaan kuului päälimmäisenä kierros museossa ja muuten vaan hengailua ja heilumista ympäriämpäri ihanaa Berliiniä.


Iphonet kourassa sitä löydettiin vaikka mitä minkä edessä heittää vähän poseerausta... tää on sitä oikeeta turistimeininkiä!





Currywurst, perinteisempääkin perinteinen Berliini herkku, sitä täytyy päästä vielä maistamaan!


Lohduttavaa kyllä, ei me suomalaiset kuitenkaan ainoita hullujen/turhien villityksien keksijöitä olla... kaljakellunat sai nimittäin aika hyvän vastuksen tästä vempeleestä, poljettavasta kaljabussista!
 


tapansa kullakin liikkua paikasta A paikkaan B !



Museo missä käytiin sivistämässä itseämme oli nimeltään Topographie des terrors. Sinne on ilmainen sisäänpääsy(vinkkinä niille ketkä joskus Berliinissä lähtevät käymään) ja se koskee toisen maailmansodan aikaisia tapahtumia, lähinnä Saksan osaa siinä. Keskittyy pääasiassa Hitleriin ja tämän luomaan hirmuvaltaan ja sen hirveyksiin. Museo oli todella henkeäsalpaava, vaikuttava ja samalla pelottava. Oli kiva palauttaa mieleen kaikki ne Hitlerin ajan tapahtumat ja saada lisätietoa aikasempiin tietoihinsa.



Museo oli osittain myös ulkona missä oli rauniot toisen maailmansodan aikaisesta maanalaisesta vankilasta. Hrrr siellä pystyi jotenkin aistimaan kaikki ne kauheudet !



Pala Berliinin muuria, oli aika huikea fiilis seistä siinä 20cm päästä siitä ja ajatella että joskus se on oikeasti jakanut saman maan kansalaiset kahtia.


Museoretken mykistäminä lähdettiin Starbucksiin herättelemään itsemme kahvilla ja pienellä facebook/instagram hetkellä. Oli pakko ottaa esimerkki kuvaa meidän yhteisestä erittäin "sosiaalisesta" kahvihetkestä... haha nykynuoret, back to the reality!!


Ihana tunne kun on(pitkästä aikaa) koko vknlopun saanut kerätä unta varastoon! Tänäänkin heräilin makoisien unien jälkeen 11 aikoihin ja kalsarit päällä löysäilin iltaan asti kunnes rakas Annani soitti kuvausten jälkeen että nyt on HUNGRY ja mieli tekee intialaista, what should we do with it?


Lähdettiin testaamaan eräs jo kauan stalkkaamamme intialainen ravintola nimeltään Aapka. En tiedä mitään vaikeampaa kun sen että nälkäsenä yrittää pitkästä menusta valita yhden annoksen kun tekisi mieli maistaa jokasesta jotakin!!


Saatiin pariin kertaan jo hätistää tarjoilijat ahdistelemasta kun tarvittiin extra aikaa päätöksen kanssa.


Päädyin lopulta numeroon 35 ja Anna numeroon 28, kun ruuat saapuivat oltiin enemmän kun tyytyväisiä päätöksiin. Jaettiin annokset puoliksi niin ei syntynyt minkäänlaista ruokakateuttakaan, reilupeli rakas veli!


ja kuten aikasemminkin totesin, AINA löytyy tilaa jälkkärille...!


Ihana lopetus rennolle sunnuntailleni, jännittävää aloittaa taas uusi viikko, toivottavasti se on jälleen pullollaan uusia mahdollisuuksia ja kokemuksia!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti